Αποτρίχωση με ζεστό υποαλλεργικό κερί αζουλενίου και ειδικά ένζυμα αποδυνάμωσης του τριχικού θύλακα


Η ενζυμική αποτρίχωση γίνεται με υποαλλεργικό ζεστό κερί αζουλενίου, το οποίο θερμαίνεται στην κατάλληλη θερμοκρασία με τη βοήθεια ειδικής συσκευής με θερμοστάτη ακριβείας, ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος ή εγκαύματος.

Με τη βοήθεια του κεριού απομακρύνουμε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αφού πρώτα έχουμε καθαρίσει σχολαστικά την επιφάνεια του δέρματος και έχουμε απολυμάνει με οινόπνευμα.

Μετά την αφαίρεση της τριχοφυΐας διεισδύουμε – εφαρμόζουμε ειδικά ένζυμα αποδυνάμωσης του τριχικού θύλακα, με σκοπό τη δημιουργία ασθενέστερου τριχώματος.

Επιπλέον, η κερατολυτική δράση των ενζύμων αυτών βοηθάει συχνά στην εξάλειψη μικρών θυλακίτιδων, στην τάση να γυρίζουν οι τρίχες προς τα μέσα, ενώ βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, που συχνά (λόγω της αποτρίχωσης) παρουσιάζει τραχύτητα.
Μετά την εφαρμογή των ενζύμων τελειώνουμε τη θεραπεία με αντιμικροβιακή κρέμα και αντηλιακή προστασία.

Το δέρμα μετά τη ενζυμική αποτρίχωση είναι λείο, χωρίς ερεθισμό και παραμένει άτριχο για αρκετές ημέρες.

Η επανέκφυση των τριχών συνήθως κυμαίνεται από 20-35 ημέρες αλλά εξαρτάται από το πόσο δυνατές είναι αυτές από τις προηγούμενες μεθόδους αποτρίχωσης που εφαρμόζονταν εκεί (π.χ. αν είχε εφαρμοστεί τσιμπιδάκι, αυτό σίγουρα θα είχε δυναμώσει τις τρίχες), καθώς και από ορμονικούς παράγοντες, από χρήση φαρμακευτικών ουσιών (όπως κορτιζόνη από το στόμα ή τοπικά).